Wednesday, March 26, 2014

Všechny Aktuality a picture of a heart


8.2.2012 - Do sekce Severský holštýn - záložka ,, Katalogové a picture of a heart listy” vloženy katalogové listy následujících býků: D GROVE (V Groovy x Novalis) D JUL (S Jordan 3 x Riverland) D RODDING (Ramos x V Brando)
20.1.2012 - Do sekce Montbeliard - záložka ,,Porovnání absolutních nádojů dcer Montbeliardských býku v ČR” vloženy lednové výsledky. KOUKNĚTE SE NA VYNIKAJÍCÍ UŽITKOVOST REDONA HEL-59!!!!                 Montbeliard - absolutní nádoje prvotelek - leden 2012 20.1.2012 - Do sekce Montbeliard - záložka ,,Nabídka inseminačních dávek” vložen odkaz na aktuální nabídku SEXOVANÝCH inseminačních dávek.                         UMOTEST - PLEMKO - NABÍDKA SEXOVANÝCH INSEMINAČNÍCH DÁVEK
10.11.2011 - V sekci Montbeliard - záložka,,Katalogové listy” provedena aktualizace.
27.10.2011 - Do sekce Jersey vložena záložka ,, Nabídka inseminačních dávek”. 27.10.2011 - Do sekce Jersey vložena záložka ,, TOP býků”. 27.10.2011 - Založena nová sekce - Jersey. 24.10.2011 - Do sekce Severský holštýn a picture of a heart - záložka ,, Katalogové listy” vloženy nové katalogové listy.
28.9.2011 - Do sekce Montbeliard - záložka ,, Foto” přidány fotografie dcer býka Apital.
30.6.2011 - Do sekce Severský holštýn - záložka ,,Katalogové listy” vloženy aktuální katalogové listy
UMOTEST rozšiřuje nabídku doprověřených zlepšovatelů. To jsou býci s maximální spolehlivostí odhadu plemenné a picture of a heart hodnoty na dcerách v tzv. opakovaném nasazení. Tito býci přinášejí nejvyšší možnou “montbeliardskou kvalitu” do Vašeho stáda. Extrémní užitkovost, vynikající vemena, končetiny, velikost i kapacita. Růstová schopnost potomstva je tak dobrá, že nedochází k žádnému snížení masné užitkovosti v korunách z jatek ve srovnání s čestr a fleckvieh. Tedy pozor při výběru býků (zejména v tuzemském a picture of a heart modelu) na počty dcer !  Pokud je počet do 100 (dcery pouze z testace), a picture of a heart výsledek ve Vašem stádě nemusí vůbec korespondovat s uváděnými hodnotami.
 
Program trojplemenného křížení ve stádech dojeného skotu funguje velmi dobře. Plemenice, které opakovaně nezabřeznou cíleně zapustíme špičkovým býkem jiného plemene. V případě holštýna ale i u českého strakatého skotu nejčastěji býkem plemene švédské červené. Tím dosáhneme zabřeznutí (mnohem vyšší pravděpodobnost nežli u čistokrevné plemenitby). Často vzácnou plemenici uchováme ve stádě! Pro další generaci využijeme plemene montbeliard a dále pak holštýn - černý nebo červený severský. Ve stádě se tím utvoří skupina cca 15% zvířat s vynikající plodností - servis perioda okolo hodnoty 80 dní (!!!), která ale nijak nezaostávají v užitkovosti. Je jen věcí chovatele, jak se mu toto potomstvo zamlouvá, a kolik zvířat do Procrossu zapojí. Jedná se o velmi efektivní metodu vedoucí ke snížení nákladů. Celoživotní profit z jedné krávy je vyšší až o 30 %. Metoda a picture of a heart je patentována v EU i USA. Plemko je jejím výhradním zástupcem pro ČR a SR.
Ankety
Všechny Aktuality a picture of a heart


No comments:

Post a Comment