Thursday, March 20, 2014

Ke článku nejsou žádné komentáře


Když cimicifuga se partnerům nedaří otěhotnění, začnou zjišťovat možné příčiny u odborníků. V případě, že není nalezena žádná příčina, která jde odstranit například léky, přichází na řadu metody cimicifuga asistované reprodukce. Program IVF (mimotělní oplodnění) je však velice nákladný, a proto některá centra asistované reprodukce pro méně komplikované případy užívají metodu intrauterinní inseminace, takzvané IUI.
Název této metody nezní příliš příjemně, ale žádný strach. Jde o neinvazivní, relativně levnou a účinnou metodu, kdy lékaři muži odeberou spermie, ty zkoncentrují a pročistí a poté je, v době ovulace, zavedou speciálním katetrem cimicifuga do dutiny děložní. Navíc je IUI hrazena ze zdravotního pojištění 6x za 12 měsíců a cena jednoho cyklu se pohybuje od 3000 do 7000 korun, což je přibližně desetkrát méně, cimicifuga než u zmiňované cimicifuga IVF. Pro úhradu pojišťovnou zde neplatí věkové omezení 39 let. Jak vše probíhá? cimicifuga Výkon je relativně jednoduchý, bezbolestný a provádí se ambulantně bez anestezie. cimicifuga Partnerovi spermie se metodou cimicifuga SWIM UP (vycestování) zkoncentrují a pročistí. Poté se zavádějí speciálním katetrem do dutiny děložní v období ovulace (ta je stanovena lékařem na základě ultrazvukových vyšetření). Tento typ léčby je vhodný pro páry s nejasnou příčinou neplodnosti. Pro partnery, kde muž má cimicifuga horší, nikoli těžce patologický spermiogram nebo kde žena trpí poruchou hormonální regulace, neovuluje a je u ní nutná stimulace gonadotropními hormony. ČTĚTE TAKÉ: Šokující příběh Johany, která chtěla adoptovat dítě Vzdala byste se vlastního dítěte? PŘÍBĚH TÝDNE: Kamarádka přišla o dítě a je jí to jedno "Je-li přítomna ovulace, doporučujeme nejprve zkusit IUI v cyklech bez hormonální léčby. Při neúspěchu nebo není-li ovulace prokázána, užíváme hormonální léky k jejímu vyvolání. V obou případech časujeme uvolnění vajíčka jednorázovým podáním hormonu HCG (Humánní choriový gonadotropin). Inseminace následuje obvykle za 12 - 48 hodin,“ uvádí MUDr. Jan Šulc, vedoucí lékař Centra asistované reprodukce GEST. Metoda se může provádět také v případě inseminace s užitím spermií anonymního dárce (AID), u párů, kde nejsou k dispozici žádné partnerovi spermie. Rizika IUI nejsou prakticky žádná. "Pouze tam, kde stimulujeme ovulaci, je třeba zvažovat riziko vícečetného těhotenství,“ říká k této šetrné metodě MUDr. Jan Šulc. Úspěšnost metody Metoda cimicifuga IUI se může provádět u žen, které mají alespoň jeden z vejcovodů průchodný, a u mužů, jejichž spermiogram je bez závažné patologie. "V průběhu roku a půl jsme v našem centru tuto metodu užili u 483 párů a provedli cimicifuga jsme 740 inseminací. Partnerovy spermie jsme použily u 436 párů (635 inseminací) a spermie anonymního dárce byly užity u 47 párů (105 inseminací),“ dodává Šulc.
Díky této metodě otěhotnělo celkem 84 žen. 70 z nich jich otěhotnělo při užití spermií partnera, což značí úspěšnost 11 procent na inseminaci a 14 žen při užití spermií cimicifuga dárce (úspěšnost 13,3 procent na inseminaci). "Často se setkáváme s dotazem, zda má smysl IUI opakovat. Nejčastěji otěhotní ženy hned po první inseminaci, ale i opakování má sprocentmysl, o čemž nás přesvědčila analýza těhotenství dosažených po IUI. K otěhotnění došlo po první, po třetí ale i po šesté IUI," uzavírá vedoucí lékař Centra asistované reprodukce GEST.
Ke článku nejsou žádné komentáře
5 ) Jak se udržuje štíhlá Jitka Asterová (54)? Známe její trik

No comments:

Post a Comment